info@karshealth.nl +31 6 12 60 13 81

De dokter van de toekomst…

 

“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven,
maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam,
voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte”.

In de reguliere geneeskunde wordt te weinig gekeken naar de oorzaak van klachten. In plaats daarvan worden symptomen teveel behandeld met farmaceutische medicatie. Het is interessant om te zien welke rol verkeerde voeding speelt in het ontstaan van allerlei Westerse aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Met name het gebrek aan voedingswaarde van onze voeding (vitamines, mineralen) is alarmerend.

Voedingswaarde van fruit en groenten drastisch afgenomen

Uit een onderzoek van farmaceutisch bedrijf Geigy in Zwitserland blijkt dat de voedingswaarde van groente en fruit tussen de 30 en 90 procent is afgenomen in de periode 1985-2002. Erg confronterend, want we gaan ervanuit dat we de juiste voeding kopen en binnenkrijgen. Oorzaken zijn: gronduitputting, luchtvervuiling, snelle groei, langdurige opslag en transport.

Om deze reden gebruiken steeds meer mensen supplementen die het gebrek aan vitamines, mineralen en zuren aanvullen tot wat ons lichaam nodig heeft. Immers: voorkomen is beter dan genezen. Zie ook de producten die u hiervoor kunt gebruiken bij de Producten pagina op deze site.

Bekijk hier het hele artikel met voedingswaardes (met de schokkende cijfers!)